Sivustolle on nyt lisätty uusi sivu, Mitä minä voin tehdä?, johon on listattu tapoja ja toimenpiteitä, joilla jokainen raakkujokien valuma-alueella asuva tai maata omistava voi auttaa raakkua. Raakun suojeleminen on samalla myös jokien ja ympäristön suojelemista laajemminkin. Sivulla esitetyt toimenpiteet ovat vain esimerkkejä, eivät missään nimessä täydellinen lista. Maalaisjärjellä pärjää pitkälle: mieti, miten jokeen saadaan päätymään riittävästi puhdasta vettä ilman, että tuo vesi huuhtoo mukaan kiintoainesta tai ravinteita ja varmista, että taimen pääsee nousemaan vapaasti pitkin jokia.
Uusi “Mitä minä voin tehdä?” -sivu lisätty
17.10.2016
|
1 kommentti
1 Kommenttia
Outi Alho
Upeeta että jotkut ymmärtävät ja pitävät arvossaan luonnon monimuotoisuutta ja itseisarvoa !
Ja toimivat asian eteen. Kiitos siitä !
Tuli vain niin avuton , ahdistunut olo asiasta tietämättömien/sitä arvostamattomien?, toimista hienossa maastossa.
Eikö tuota liian korkealle tehtyä tierumpua voi korjata ? Vai aiheuttaako valuma silloin tuhoa alajuoksulla? ….Saisiko tasausvalutuksen tehtyä säännöstellysti, vähitellen? Vai onko kenties jo korjattu?
Löysin eilen Ikaalisten Kasinon rannasta vahvakuorisen , pienen järvisimpukan, lasten hiekalle unohtaman. Ajattelin teettää Hämeenkyrön lasten kuvataiteen perusopetuksessa akvarellipaperista helmisimpukoita ja seinälle pitkän puron johon ne kiinnitettäisiin…ehkäpä kirjastoon näytille, jos saisimme luvan. Ryhdyin etsimään kuvia Turkimusojasta näyttääkseni lapsille raakkupurosta mallia työskentelyyn. Venehjärvellä olen viimeksi kuullut helmenpyytäjistä maalausleirillä. Joku mystinen ulottuvuus helmenkalastukseen liittyy ja helmen syntyyn…
Toivoa ja viisaita toimia teille asiassanne. Koitan päästä tutustumaan puroon. Samankaltainen kuin Kuninkaanlähteellä ?
Olisin myös innokas talkoisiin jos sellaisia on tulossa.